Stad ondertekent convenant kernversterking  : het schepencollege beslist om het convenant kernversterking te ondertekenen. De actie gaat uit van Unizo. Door deel te nemen, engageert de stad zich om het kernwinkelgebied te versterken, met plaats voor grote en kleine detailhandelszaken, zelfstandige ondernemers en internationale ketens. Het convenant past binnen het actieplan voor de ondersteuning van de detailhandel waar de stad samen met de handelaars, de middenstandsraad en Unizo aan werkt.

Stadsloket opent op 26 oktober

Klantvriendelijke dienstverlening is voor de stad heel belangrijk. Het stadsbestuur heeft daarom het afgelopen jaar een project rond vernieuwde dienstverlening uitgewerkt: het stadsloket.

Het stadsloket opent op 26 oktober en is het eerste en belangrijkste aanspreekpunt voor de dienstverlening van de stad. Vanaf dan werkt de stad op afspraak. U moet een afspraak maken voor alle diensten van de stad, uitgezonderd voor het afhalen en binnenbrengen van documenten en voor spoedproducten.

Skateterrein in het Stadspark

In het voorjaar van 2016 komt er een klein maar zeer robuust skateterrein in het Stadspark. Het schepencollege gunt de opdracht voor het ontwerp en het plaatsen van de skatetoestellen aan Olivier Construct uit Izegem. De prijs bedraagt 65.000 euro. Het beoordelen van de offerte en de gunning gebeurde in nauwe samenspraak met de Herentalse skaters.

Stadsbestuur ontvangt nieuwe inwoners

Op zaterdag 26 september ontvangt het stadsbestuur de nieuwe inwoners van Herentals. Iedereen die tussen 1 juli 2014 en 30 juni 2015 naar Herentals verhuisde, is die dag om 11 uur welkom in de foyer van cultuurcentrum 't Schaliken. Op het programma staan een brunch, een verwelkoming door het bestuur en een voorstelling van de toeristische film van Herentals. Om 12.30 uur kunnen de nieuwe inwoners Herentals verkennen tijdens een stadswandeling. De aanwezigen ontvangen een Helemaal Herentals Kadocheque ter waarde van 5 euro en een zwemkaart voor het Netepark.

Viering nationale feestdag

Op dinsdag 21 juli viert het stadsbestuur de nationale feestdag. De plechtigheden beginnen om 10.30 uur met een bijeenkomst aan de Lakenhal op de Grote Markt. Daarna volgt een viering in de Sint-Waldetrudiskerk en een kransneerlegging aan het monument van de Onbekende Soldaat op de Molenvest. Tot slot biedt het stadsbestuur een receptie aan in de Lakenhal.

Zonnekijkdag van ASH Polaris

ASH Polaris, de vereniging voor amateursterrenkundigen in Herentals, organiseert op zondag 5 juli een Zonnekijkdag. Bij helder weer vindt u hen van 10 tot 12 uur op de zondagmarkt. Tussen 14 en 17 uur zet ASH Polaris de Zonnekijkdag verder op de Grote Markt.

Hap Food Truck Festival in het Stadspark

Op zaterdag 19 en zondag 20 september brengt het Hap Food Truck Festival twintig tot dertig eetkramen naar het Stadspark. Iedereen is welkom in dit grote openluchtrestaurant. Er is animatie voor de hele familie en de toegang is gratis. De Belgiëlaan aan de kant van het Stadspark is verkeersvrij van zaterdag 19 september om 10 uur tot zondag 20 september om 22 uur.

Wie is de sterkste van de Kempen?

Op zondag 9 augustus organiseert Strongman Team Kempen een wedstrijd om te bepalen wie de sterkste man en vrouw van de Kempen zijn. De wedstrijd vindt plaats op de Grote Markt en bestaat uit verschillende krachtproeven. Inschrijven kan via strongman.kempen@gmail.com.